Tájékoztató háziorvosi rendelési idő változásáról

2020. március 23.

Tisztelt Lakosság!

Tekintettel, hogy járvány idején 65 év feletti orvosok közvetlen betegellátásban nem dolgozhatnak  Dr. Barabás Enikőnek kell ellátni a Bagodi háziorvosi körzet feladatait.

Ezért Salomváron ebben az időszakban rendelési idő 08-11 re módosul 08-12 helyett /keddi nap körút

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben betegség tüneteit tapasztalja, hívja az orvosi rendelőt a 06/92/571-077 telefonszámon, vagy a doktornőt a mobiltelefonján 8-16 óra között a 06/30/363-6338 telefonszámon.

16 óra után a központi ügyeleten lehet tanácsot kérni a 06/92/321-000 telefonszámon.

Kérjük a pácienseket, hogy ügyeleti ellátást csak indokolt esetben vegyenek igényben /ott is felére csökkent a résztvevő orvosok száma /

 

Továbbá kérem a lakosságot, hogy továbbra is vegyék figyelembe az alábbiakat:

 1. Nyomatékosan felhívom a figyelmet arra, hogy aki a koronavírussal feltételezetten érintkezett ezt a tényt saját maga és a munkatársai egészségének védelme érdekében haladéktalanul jelentse, továbbá haladéktalanul hívja fel a háziorvost.
 2. Aki külföldre utazik, a hazaérkezése után 14 napig nem állhat munkába, illetve amennyiben munkaköre megengedi otthonról dolgozhat.
 3. Aki külföldön dolgozó hazaérkező családtagjával érintkezik, a találkozásukat követő 14 napig nem állhat munkába, illetve amennyiben munkaköre megengedi otthonról dolgozzon.
 4. Kérem, hogy fokozottan ügyeljünk a személyi higiéniás szabályok betartására, melynek egyik legfontosabb eszköze a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás.
 5. Betegen senki ne menjen dolgozni. Akinél láz, köhögés, légúti megbetegedés jelentkezik, maradjon otthon. NE MENJEN orvosi rendelőbe!
 6. A veszélyhelyzet elmúltáig kerüljék a csoportos összejöveteleket.
 7. Megkérem a falu 65 évnél idősebb lakosait, hogy NE MENJENEK KÖZÖSSÉGBE. Számukra az alábbi szolgáltatások ajánlottuk fel:
  1. Bevásárlás – amennyiben máshogy nem tudják megoldani a bevásárlást, keressék meg a falugondnokot, és Ő majd bevásárol
  2. Gyógyszerkiváltás – A gyógyszerkiváltás folyamata a vészhelyzet kihirdetése miatt egyszerűbbé vált. A patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg Társadalombiztosítási Azonosító Jelét (TAJ), és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket. Ez ügyben is a falugondnokot kell keresni.
  3. Egyéb fontos ügy miatti közlekedés – A falugondnoki gépkocsi használható személyes gondoskodást igénylő személyek szállítására a tömegközlekedés használatából fakadó kockázatok minimalizálása érdekében

 

Kérek mindenkit, hogy amennyiben teheti maradjon otthon!

Ha problémájuk van keressék az igazgatási ügyintézőt, a falugondnokot, a jegyzőasszonyt, a képviselőket, vagy engem, igyekszünk segíteni.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta rengetegen jelezték, hogy segítenek, amiben tudnak, köszönöm ezt nekik, amennyiben szükség lesz a segítségre szólni fogok.

 

 

 

Kungli József

Polgármester